fbpx
UNEX Postless Balustrade for Multi Unit Development

Nixon Central

Nixon Central was an exciting new development which UNEX was privileged to work with the Southside Investment Group. Located in Kingsland, just a stone’s throw to the shops, train station, and Nixon Park, this boutique development designed by renowned Paul Brown Architects, consisted of 16 apartments, each featuring UNEX's Surreal style Semi-frameless glass balustrades or the newer slim profile style Finline, our Postless aluminium balustrade.

The project was a resounding success – it sold out before construction commenced, was completed in 12 months to a very high quality by Clearwater Construction who UNEX worked alongside to deliver on time and to the highest standard.

Products Used:

The Citizen

Completed in 2018, The Citizen was a property developed by the urbancollective in Newton, Auckland. This building was not only unique in the architecture used to extend and expand on top of an existing office building but also selective in the materials and fixtures used aiming at discerning clientele. By expanding out to one side and extending to the rear of the property lot, an atrium space was created whereby each level of apartments surrounded this opening. And this is where UNEX's Finline balustrade style was used extensively to meet the demands of creating a space with distinctive points of difference.

Read more "The Citizen"

Mount View Village

UNEX provided a smart balustrade design to solve the challenge of floating decks and external gutters on the Mount View Village Apartments. Mount View Village is a large, multi-housing development nestled in the heart of Mount Eden, Auckland. The development is currently undergoing an extensive refurbishment, and the team at UNEX provided a smart solution for the balustrade requirements.

The building posed some challenges, as it had floating decks and external gutters. The balustrade was required to conceal the gap between the floating and membrane deck. UNEX worked extensively with Shanahan Architects to come up with a solution. An ingenious post fixing, and the suspension of glass down to the bottom of the deck, concealed both the floating deck and the external gutter. Posts were set back from the corners to add another interesting dimension to the project.

For aesthetic purposes, a concealed fixed post was utilised, ensuring that no balustrade fixings were visible. There was no lower rail, which provided clean visual lines, and will keep the balustrades free from obstructions such as leaves. 'Safa-Slat', a horizontal slat balustrade by UNEX, was installed for privacy purposes between courtyards, and also from passers-by.

The end result displays the balustrade expertise that the UNEX team are able to offer. Blending their design flair, in-house engineering expertise and experience with balustrades, UNEX has produced a compliant solution. This addresses all key criteria while enhancing the functional and visual appeal of the Mount View Village.